Monday, July 2, 2012

bila kutunggu

salam!!
alhamdulillah..another year of study had passed by..having internship now for about 2months ++..it is quite boring since most of the time we'll sit and goyang kaki..not much works..dgn perangai org yg mcm x faham malay=__=

But..yes..i'm learning a lot..Kalau selama ni ddk uia rasa selamat dan persekitaran selesa..This is the 2nd time rasa something different..the 1st time was during PLKN..masa ni la dpt tgk masyarakat tu mcm mana..and mmg bile berdepan dgn masy stand kita akn sgt diuji..between nk siapkn kerja and solat..dengan ikhtilatnya..klau kt uia xde org nk tepuk tampar cubit buat muke mntk penampar..skrg sume ade..and indeed kdg2 mmg rse nk slap je (mngkin ptt pki glove?hueh)

Walaupun (asal cm skema gile dah ni) ade manusia berperangai pelik and die pulak yg pelik dgn ktorg padahal die yg pelik..tp ada jgk manusia xpelik kt sini..and kalau dulu selalu je rasa best klau Allah buat iman tu diwarisi..bila kerja rasa Allah sangat adil sbb x buat iman tu diwarisi..kalau tak mmg kesian anak2 bos n staff sini^^ betul la manusia ni sgt mudah lupa kt Allah bila dah senang..

Tapi, one thing that i'm afraid of is ade saying ke ape tah ckp org yg baik xboleh ddk dlm lingkungan org belum baik sbb lmbt laun die akan terikut..and org blm baik kalau ddk dlm lingkungan org baik die akn berubah jd baik..sy bukan lah nk ckp: "weh..sy bai..korg tak!!"..nope..coz i know that i'm not..tp Allah byk sgt jg aib sy:'( what i'm trying to say is sy rindu usrah dan uia..sbb sy dikelilingi org2 yg baik n berusaha utk jd baik..selama ni 24jam dikelilingi mrk..skrg hampir separuh hari dikelilingi mrk yg seperti di ats..dan kdg2 sy rse sy da affected dgn suasana ni:'(

till then~

p/s: sila la doakn sy..sy xtahu nape hati sy pelik skrg..and ianya sgt menyedihkan..
p/ss: sy rndu amat sgt dkt kia kaha..mrk sangaaattt bg sy kekuatan utk ubah and stop byk bnde yg sy pttnye stop lame dah..*hugs*

No comments:

Post a Comment